lördag 3 juli 2010

Stickar tröjor

Strax innan semestern började var jag och köpte garn i min favoritbutik som ligger i Ica Fokushuset vid Liseberg. Jag tänkte köpa garn till något att sticka till Bambi. Jag hade Snurre med mig och han fick välja vad jag skulle sticka till henne.

Själv kunde jag inte motstå en kofta som jag ville sticka till mig själv. Garnet var Drops Muskat. Samma slags garn som till Bambis tröja.

Innan vi gick hade Snurre kommit på att han gärna ville ha en tröja som jag skulle sticka åt honom. Det var mycket länge sedan han velat ha något som jag stickat. Han valde själv ut mönster och garn.

Så jag hade med mig mycket garn när jag kom därifrån.

Jag började sticka på min kofta, för den var något som skulle användas på sommaren. Jag stickade hela koftan på rundstickor. När det var dags att sticka framkanterna tänkte jag att det var bäst att prova den först. Den var helt klart för liten. Att sticka på kanterna hade inte hjälpt.

Jag åkte till garnaffären och undrade hur jag skulle göra. Det visade sig att hon rekommenderat helt fel garn till koftan. Hon bad så mycket om ursäkt. Besöket slutade med att jag köpte några fler nystan för att kunna sticka en likadan tröja som jag tänkt sticka till Bambi. Så nu har jag snart gjort två bakstycken.

Här kommer en bild på koftan som inte blev något av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar