lördag 26 september 2009

Tröja i ett stycke

Här kommer bilder från den tröja som jag stickar på just nu. Tröjan är inte till mig själv utan
min kära svägerska. Hon har valt modell och garnet till tröjan.

Nu när tröjan nästan är klar saknas det givetvis lite garn. Garnet har jag beställt hos Deisy Design.

Tröjan blir säkert fin när den är klar men den har varit jobbig att sticka. Jag vill bli klar med den så fort som möjligt så jag kan börja på något annat. Att jag upplevt att den varit så jobbig att sticka kan bero på att den stickas i ett stycke.

Här kommer några bilder på den ofärdiga tröjan.

8 kommentarer:

 1. Blev lite förvånad när jag såg att du stickade i rött, men nu förstår jag ju varför. Visst är det jobbigt att sticka allt i ett, men sen är det ju så behändigt när man slipper alla ihopsyningar.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar i och för sig rött, men det är inte en färg som jag stickar till mig själv. Fast det har hänt. Jag har inte kommit till det stadiet då jag syr ihop tröjan, då kanske jag uppskattar att jag slipper sy ihop så mycket.

  SvaraRadera
 3. Det skönaste med att sticka i ett stycke är ju att slippa monteringen men samtidigt blir stickningen så tung, jag tyckte inte om att göra ärmarna på min då blev det knepigt

  SvaraRadera
 4. Hej Sunna!

  Stickningen blir väldigt tung, det har du helt rätt i. Men det som kanske är mest motigt är att man inte känner att man kommer någon vart. Att aldrig bli klar. Det kommer säkert att underlätta monteringen som jag ska göra så snart jag får beställningen på garnet som fattas för att tröjan ska bli klar.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag har ett tips till dig ( har dock inte testat själv..) Men de är att sticka tröjan på rundstickor, för då blir tyngden i knät istället för på stickan! Tips från mig!
  Sen skulle jag JÄTTEGÄRNA sticka en sån tröja själv.. Men har inget mönster (blink blink) var har du fått tag på det?

  SvaraRadera
 6. Hej Emma!

  Jag har stickat tröjan på rundstickor. Förutom tyngden är det även otympligheten när man stickar allt i ett stycke.

  Mönstret har jag köpt i Garnboutiquen Glamour i Focushuset här i Göteborg. Hon som äger butiken har designat tröjan. Hon kallar mönstret ”Jumper stickad i ett stycke med rundade sprund”. Hon har en hemsida www.glamourgarn.tk och hennes mailadress är larsson.ann-mari@spray.se

  SvaraRadera
 7. Jag gillar rött och den ser kanonfin ut! Så skönt att slippa sy ihop (det tristaste som finns näst efter att fästa trådar ;)
  Jag har något på min blogg till dej.... Kika in där!

  SvaraRadera
 8. Hej Maggan!

  Tack för din award. Jag blev jätteglad, men tyckte det var svårt. Därför har det dröjt
  med svaret.

  Tröjan i rött blev klar idag. Min svägerska ska få den nästa vecka. Det var skönt
  att slippa sy ihop så mycket och inte så mycket trådar att fästa heller.

  Kram från Marie

  SvaraRadera